Vesti

Održana četvrta tribina iz ciklusa „Ekološki pokreti i društvena kritika“

Društvena akcija se zahvaljuje svima koji su bili na javnoj tribini „Zeleno rudarenje“ i pravedna tranzicija: svetske borbe i zajedničke alternative gde smo diskutovali sa aktivistima iz nekoliko zemalja o specifičnostima lokalnih borbi, o direktnim vezama između ekstraktivizma i fašizma, kao i o našem zajedničkom, internacionalnom putu ka alternativama.

Ugostili smo Bojanu Novaković iz pokreta „Marš sa Drine“, Ramóna Moralesa Blacázara iz Čilea, Cheilu Collaço Rodrigues iz Portugala, novu učesnicu Lolu Winter iz Nemačke, te Mirka Nikolića koji nam se javio iz Švedske. Tribinu je moderirao naš član Aleksandar Matković.

U okviru ciklusa „Ekološki pokreti i društvena kritika“ ćemo dovoditi domaće i svetske aktiviste u Novi Sad radi zajedničkog dijaloga, razmene znanja i povezivanja sa domaćom publikom te vas pozivamo da ispratite ovaj bitan niz dešavanja. Celokupan program na srpskom i engleskom jeziku možete pogledati ovde.

Ukoliko želite da sarađujete sa nama ili doprinesete našem budućem radu, možete to učiniti kroz učlanjivanje, slanje vesti ili donaciju.

Naslovna fotografija: Igor Vukičević
Ovaj događaj je podržan od strane Balkanske mreže za razvoj građanskog društva.

Post a comment