Vesti

Održana druga tribina iz ciklusa „Ekološki pokreti i društvena kritika“

Društvena akcija se zahvaljuje svima koji su prisustvovali na tribini „Borba protiv litijuma: slučaj Čilea“ gde smo se osvrnuli na preradu litijuma u pustinji Atakama. Ugostili smo dvoje aktivista: meksičku producentkinju Alinu Huarez i čileanskog režisera Huana Donosoa. Tribinu je moderirao naš član Aleksandar Matković.

Razgovarali smo o iskustvima domorodaca, radnika i aktivista iz Čilea, kao i o kratkoročnim i dugoročnim posledicama koje ovaj način proizvodnje litijuma ostavlja na celokupan ekosistem Atakame. Na događaju smo gledali njihove kratkometražne filmove koje ćemo podeliti kada oni zvanično budu objavljeni na platformi Formando Rutas.

U okviru ciklusa „Ekološki pokreti i društvena kritika“ ćemo dovoditi domaće i svetske aktiviste u Novi Sad radi zajedničkog dijaloga, razmene znanja i povezivanja sa domaćom publikom te vas pozivamo da ispratite ovaj bitan niz dešavanja. Celokupan program na srpskom i engleskom jeziku možete pogledati ovde.

Ukoliko želite da sarađujete sa nama ili doprinesete našem budućem radu, možete to učiniti kroz učlanjivanje, slanje vesti ili donaciju.


Naslovna fotografija: Tijana Lukić
Ovaj događaj je podržan od strane Balkanske mreže za razvoj građanskog društva.

 

Post a comment