Vesti

Održano predavanje Vedrana Horvata u okviru ciklusa „Ekološki pokreti i društvena kritika“

Društvena akcija se zahvaljuje svima koji su bili na predavanju Politička ekologija: Iskustva sa evropske poluperiferijekoje je ujedno i poslednji događaj u okviru programa „Ekološki pokreti i društvena kritika“. Događaj je moderirao naš član Marko Matković.

Naš gost je bio Vedran Horvat, istraživač, aktivista, novinar, kao i direktor Instituta za političku ekologiju u Zagrebu od 2015. godine. Od 2005. do 2015. godine, radio je kao direktor zagrebačke kancelarije fondacije Heinrich Böll (www.boell.de). Član je upravnog odbora Zelene Evropske Fondacije (www.gef.eu), te bivši član upravnog odbora Nacionalne fondacije za razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Osnivač je Zelene akademije, programa naprednog obrazovanja u sferi političke ekologije. Saradnik je u velikom broju međunarodnih istraživačkih projekata, te autor, urednik i izdavač niza publikacija u području političke ekologije, razvoja civilnog društva i migracija.

Na predavanju smo razgovarali o pojmu političke ekologije i različitim interpetacijama koncepta odrasta, kao i o konkretnim političkim pobedama i porazima koji su se poslednjih nekoliko godina dogodili u poljima životne sredine i socijalne pradve.

Ovim događajem je zatvoren ciklus „Ekološki pokreti i društvena kritika“, tokom kog smo okupili domaće, regionalne i svetske aktiviste u Novi Sad radi zajedničkog dijaloga, razmene znanja i povezivanja sa domaćom publikom.

Ukoliko želite da sarađujete sa nama ili doprinesete našem budućem radu, možete to učiniti kroz učlanjivanje, slanje vesti ili donaciju.

Naslovna fotografija: Tijana Lukić
Ovaj događaj je podržan od strane Balkanske mreže za razvoj građanskog društva.

Post a comment